Wiadomości branżowe

Kulinarna premiera w GRAPE Taste Theater

Kulinarna premiera w GRAPE Taste Theater
„17 mgnień wiosny” – oto tytuł pierwszego w Polsce spektaklu kulinarnego, który już od 3 kwietnia będzie wystawiany we wrocławskim GRAPE Taste Theater. Trzygodzinne przedstawienie w reżyserii szefa kuchni Łukasza Dudzińskiego to 10 wyrafinowanych dań i 7 doskonałych win, wszystko w sezonowej obsadzie.Kulinarne spektakle w GRAPE Taste Theater wykorzystują smak jako główny, ale niejedyny środek przekazu. Tak jak śpiew w operze czy taniec w balecie, tutaj prym również wiedzie niebanalna sztuka, tym razem… kulinarna. „17 mgnień wiosny” to wyjątkowe menu zbudowane z 10 wyrafinowanych dań oraz 7 wyselekcjonowanych przez someliera win. Na talerzach zobaczymy więc zaostrzające apetyt przystawki, wykwintne zupy, oczyszczające podniebienie intermezza, a w końcu zaskakujące danie główne oraz zniewalające wszystkie zmysły desery. Wraz z kolejnymi daniami, na stole pojawią się wydobywające głębię smaku doskonałe wina. Menu serwowane jest w wersji klasycznej oraz wegetariańskiej.Szef kuchni GRAPE Restaurant Łukasz Dudziński zaznacza, że inspiracją podczas kreowania menu degustacyjnego są dla niego zjawiskowe połączenia smaków.  – By je uzyskać

?17 mgnień wiosny? ? oto tytuł pierwszego w Polsce spektaklu kulinarnego, który już od 3 kwietnia będzie wystawiany we wrocławskim GRAPE Taste Theater. Trzygodzinne przedstawienie w reżyserii szefa kuchni Łukasza Dudzińskiego to 10 wyrafinowanych dań i 7 doskonałych win, wszystko w sezonowej obsadzie.

Kulinarne spektakle w GRAPE Taste Theater wykorzystują smak jako główny, ale niejedyny środek przekazu. Tak jak śpiew w operze czy taniec w balecie, tutaj prym również wiedzie niebanalna sztuka, tym razem? kulinarna. ?17 mgnień wiosny? to wyjątkowe menu zbudowane z 10 wyrafinowanych dań oraz 7 wyselekcjonowanych przez someliera win. Na talerzach zobaczymy więc zaostrzające apetyt przystawki, wykwintne zupy, oczyszczające podniebienie intermezza, a w końcu zaskakujące danie główne oraz zniewalające wszystkie zmysły desery. Wraz z kolejnymi daniami, na stole pojawią się wydobywające głębię smaku doskonałe wina. Menu serwowane jest w wersji klasycznej oraz wegetariańskiej.

Szef kuchni GRAPE Restaurant Łukasz Dudziński zaznacza, że inspiracją podczas kreowania menu degustacyjnego są dla niego zjawiskowe połączenia smaków.  ? By je uzyskać obsadę dań dobieramy sezonowo, zawsze poszukując zaskakujących podniebienie ingrediencji. Tym razem w głównych rolach obsadziliśmy czarne trufle, królewskiego kraba, halibuta oraz szkocki antrykot Aberdeen Angus. Wiosenną scenografię dań tworzą  mikropędy ? czarnuszka, czerwona rzodkiew, rukola oraz płatki jadalnych kwiatów.  To ważne dopełnienie całości  ? wyjaśnia Dudziński ? ponieważ nasz spektakl chłonie się wszystkimi zmysłami.

Kulinarnym rozkoszom towarzyszyć będzie szpiegowska historia,  wprowadzająca gości w klimat minionej epoki. Tajemnicza narracja przywoła postać nieśmiertelnego Stirlitza, dzięki któremu każdy z gości GRAPE Taste Theater przez moment stanie się tajnym poszukiwaczem intrygujących zmysły smaków.

GRAPE Taste Theater mieści się na ulicy Parkowej 8, w tajemniczej, pięknie odrestaurowanej XIX-wiecznej willi na wrocławskim Zaciszu, tuż obok starego Parku Szczytnickiego oraz Hali Stulecia. To scena kameralna, każdego wieczoru w spektaklu uczestniczyć może jedynie 26 widzów. Swoją wizytę należy jednak zapowiedzieć ? rezerwacje przyjmowane są telefonicznie ( 71 73 60 400) i online (www.graperestaurant). Cena biletu na kulinarny spektakl w wersji klasycznej lub wegetariańskiej to 250 zł, wraz z menu degustacyjnym wina 370 zł. Wiosenny spektakl wystawiany jest od 3 kwietnia, aż do końca maja 2014.

A to już wiesz?  Nasze solary najlepsze!

?17 mgnień wiosny? – ten spektakl to uczta dla zmysłów w najpełniejszym tych słów znaczeniu.

 

 

Źródło GRAPE Restaurant. Dostarczył netPR.pl

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy